الف- روش دراز مدت : يك روش قديمي و اوليه بوده و براي توليد كمپوست به منظور كشت قارچ در سطح تجاري مناسب نيست. البته به علت گراني تكنولوژي روش كوتاه مدت، در بيشتر كشورهاي آسيايي هنوز از روش دراز مدت براي تهيه كمپوست استفاده مي گردد. تهيه كمپوست با اين روش داراي مراحل ذيل مي باشد
خيس كردن كاه و كلوش: اولين گام در تهيه كمپوست خيس كردن كاه و كلوش مي باشد در اين روش كلوش مصرفي را به صورت لايه نازك در سطح سوله پخش مي نمايند و با پاشيدن آب فراوان بر روي آن طي مراحل مختلف آن را خيس مي نمايند به نحوي كه كاملا اشباح از آب شود و نتواند آب بيشتري را جذب نمايد، به اين ترتيب در اين مرحله رطوبت كاه به 75% مي رسد. يك تُن كاه خشك تقريباً نياز به 5000ليتر آب براي رسيدن به نقطه اشباح دارد
مخلوط كردن و قالب زدن كمپوست: مرحله دوم كار پس از خيس نمودن كاه و كلوش اضافه كردن تمام مكملهاي غذايي به جز پودر سنگ گچ به كمپوست مي باشد كه بايد به صورت يكنواخت در سطح كاه انجام شود كه اين مواد بايد به خوبي مخلوط شود، پس از مخلوط نمودن مكملهاي غذايي با كمپوست، مخلوط را به صورت يك توده به ارتفاع 1 متر و عرض 1 متر روي هم انباشته مي نمايند كه در اصطلاح اين عمل را قالب زني نام دارد
در مركز كمپوست حرارت 59 الي 60 درجه مي باشد
عمل قالب زني ميتواند با دست يا به كمك قالبهاي مخصوص و با استفاده از تراكتور صورت بگيرد. اندازه ابعاد قالب كمپوست بستگي به اندازه قطعات كاه و كلوش و دماي هوا دارد
هر چه قطعات كاه و كلوش بزرگتر باشد و هوا سردتر باشد نياز به قالب هاي بزرگتر مي باشد 1 × 5/1
برگرداندن كمپوست: به منظور بدست آوردن كمپوستِ قارچ مناسب و اطمينان از تأمين درجه حرارت مطلوب ( 70 تا 75 درجه سانتيگراد)ضروري مي باشد. همچنين براي جلوگيري از عمل تخمير زياد كمپوست و تامين مواد غذايي مورد نظر بايد طي مراحل تهيه كمپوست چندين مرحله عمل قالب زني و برگرداندن كمپوست صورت گيرد