دوشنبه ۱۷ خرداد ۹۵ ۱۰:۴۶ ۲,۷۷۲ بازديد
دستهبندي
بيش از 38 هزار نوع قارچ وجود دارد كه بعضي از آنها سمي اند و بعضي از آنها قابل خوردن مي باشند. رنگ، شكل و اندازه ي قارچ ها مي تواند خيلي متنوع و مختلف باشد. سلسلهٔ قارچها به دو شاخهٔ قارچهاي كاذب و قارچهاي حقيقي تقسيم بندي ميشوند. قارچهاي حقيقي خود به پنج زير شاخه تقسيم ميشوند كه عبارتند از: ماستيگومايكوتا، زيگومايكوتا، آسكومايكوتا، بازيديومايكوتا و دئوترومايست.
بعضي از قارچها با تثبيت نيتروژن به گياهان كمك ميكنند و بعضي ديگر به خاطر داشتن اين ويژگي با گياهان به طور همزيست زندگي ميكنند.
كپك عنواني كلياست كه به همهٔ گونههاي قارچهاي ذرهبيني كه به صورت رشتههاي چندسلولي رشد ميكنند اطلاق ميشود.
قارچها انواع خوراكي نيز دارند كه زيرشاخه بازيديومايكوتا و از نوع قارچ چتري هستند. قارچهاي خوراكي از لحاظ نوع تغذيهشان به دو دستهٔ: تجزيهكنندههاي اوليه و تجزيهكنندههاي ثانويه تقسيم ميشوند: تجزيهكنندههاي اوليه به دستهاي از قارچها اطلاق ميگردد كه توانايي تجزيهٔ سلولز و بقاياي مردهٔ گياهي را دارند؛ اما تجزيهكنندههاي ثانويه براي رشد و تغذيه به محيطي احتياج دارند كه قبلا توسط ريزسازوارهها (ميكروبها) تجزيه شده باشند. طبق طبقهبندي فوق قارچهاي Agaricus SPP. و Volvariella SPP. در دستهٔ قارچهاي تجزيه كنندهٔ ثانويه و Polurotus SPP. و (Shitake)Lentinus SPP. در دسته قارچهاي تجزيه كنندهٔ اوليه قرار ميگيرند. قارچهاي سمي متعددي نيز در طبيعت رويش دارند. تغذيه از اين قارچها منجر به بروز علايم متعدد رواني و جسمي تا مرگ ميگردد.[۳]
بيماريهاي قارچي
قارچها (به خصوص مخمرها) موجب برخي بيماريها در انسان مانند كچلي مو و ناخن، كريپتوكوكوزيس و كانديديازيس ميشوند.
بيش از 38 هزار نوع قارچ وجود دارد كه بعضي از آنها سمي اند و بعضي از آنها قابل خوردن مي باشند. رنگ، شكل و اندازه ي قارچ ها مي تواند خيلي متنوع و مختلف باشد. سلسلهٔ قارچها به دو شاخهٔ قارچهاي كاذب و قارچهاي حقيقي تقسيم بندي ميشوند. قارچهاي حقيقي خود به پنج زير شاخه تقسيم ميشوند كه عبارتند از: ماستيگومايكوتا، زيگومايكوتا، آسكومايكوتا، بازيديومايكوتا و دئوترومايست.
بعضي از قارچها با تثبيت نيتروژن به گياهان كمك ميكنند و بعضي ديگر به خاطر داشتن اين ويژگي با گياهان به طور همزيست زندگي ميكنند.
كپك عنواني كلياست كه به همهٔ گونههاي قارچهاي ذرهبيني كه به صورت رشتههاي چندسلولي رشد ميكنند اطلاق ميشود.
قارچها انواع خوراكي نيز دارند كه زيرشاخه بازيديومايكوتا و از نوع قارچ چتري هستند. قارچهاي خوراكي از لحاظ نوع تغذيهشان به دو دستهٔ: تجزيهكنندههاي اوليه و تجزيهكنندههاي ثانويه تقسيم ميشوند: تجزيهكنندههاي اوليه به دستهاي از قارچها اطلاق ميگردد كه توانايي تجزيهٔ سلولز و بقاياي مردهٔ گياهي را دارند؛ اما تجزيهكنندههاي ثانويه براي رشد و تغذيه به محيطي احتياج دارند كه قبلا توسط ريزسازوارهها (ميكروبها) تجزيه شده باشند. طبق طبقهبندي فوق قارچهاي Agaricus SPP. و Volvariella SPP. در دستهٔ قارچهاي تجزيه كنندهٔ ثانويه و Polurotus SPP. و (Shitake)Lentinus SPP. در دسته قارچهاي تجزيه كنندهٔ اوليه قرار ميگيرند. قارچهاي سمي متعددي نيز در طبيعت رويش دارند. تغذيه از اين قارچها منجر به بروز علايم متعدد رواني و جسمي تا مرگ ميگردد.[۳]
بيماريهاي قارچي
قارچها (به خصوص مخمرها) موجب برخي بيماريها در انسان مانند كچلي مو و ناخن، كريپتوكوكوزيس و كانديديازيس ميشوند.