پنجشنبه ۱۶ فروردین ۰۳

نكات اساسي مورد كشت و پرورش قارچ دكمه اي

آموزش توليد و پرورش قارچ دكمه اي و صدفي ، پرورش قارچ در منزل ، توليد قارچ ، پرورش قارچ ، كتاب و فيلمهاي آموزشي پرورش قارچ

نكات اساسي مورد كشت و پرورش قارچ دكمه اي

۳,۷۴۵ بازديد
نكات اساسي مورد كشت و پرورش قارچ دكمه اي

بعد از هربار برداشت بايستي سطح بستر آبياري گردد آبياري به وسيله نازلهايي صورت ميگيرد كه آب را به صورت پودري مي پاشند مقدار ابياري هم بستگي به رطوبت خاك دارد
بعد از آبياري بايد شدت تهويه و هوادهي بيشتر شود تا قطرات آب روي سطح پين ها و قارچها خشك شود
اگر ميوه قارچ آب آزاد زيادي جذب كند بافت قارچ آبكي شده و به اصطلاح قارچ ليچ مي شود. اين آب آزاد اضافي به طعم و بافت قارچ آسيب مي زند و ميوه قارچ مستعد براي حمله ميكروارگانيسم هاي مهاجم مي گردد و زمان نگهداري قارچ كاهش مي يابد. در ضمن به دليل ظهور آلودگي هاي ميكروبي در سطح كلاهك قارچ لكه هاي قهوه اي پديد مي آيد
در زمستان به دليل سرد بودن هواي محيط بيرون سالن كشـت قارچ
دفعات و ميزان تهويه كاهش مي يابد به همين دليل بايد از تعداد دفعات آبياري كاسته شود. - آبياري بيش از اندازه، دماي بالا و تهويه كم باعث پلاسيدگي قارچ و چروكيده شدن بافت ميوه هاي قارچ مي گردد

در صورتيكه آب در داخل بستر كشت قارچ بيش از حد مجاز باشد، در اين حالت به دليل رطوبت بالاي بستر كشت قارچ اكسيژن بستر كشت كاهش يافته و ريسه هاي قارچ ضعيف مي شوند و ميزان باروري آنها كـاهش مي يابد. در ضمن ژيل هاي قـارچ پهن شده و ميوه ها بافت نازكي پيدا مي كنند
براي پي بردن به اينكه آيا آبياري بيش از حد بوده يا نه كافي است ميوه قارچ را بين دو انگشت دست فشرد. در صورتيكه آب اضافي از آن چكيد، آبياري قارچ بيش از اندازه بوده است


در صورتيكه ميوه ها ي قارچ  پلاسيده باشند ولي در صورت فشردن آبي از آنها نچكد، در اين صورت پلاسيدگي ناشي از دماي بالاي سالن كشت قارچ  است
در حالتي كه قارچ ها پلاسيده باشند و ساقه هاي قارچ ها بيش از اندازه بلند شده باشند، در اين صورت پلاسيدگي به دليل عدم تهويه مناسب و افزايش غلظت Co2 در سالن كشت قارچ مي باشد
اگر رطوبت بستر كشت قارچ سالن كمتر از حد مجاز باشد نيز علاوه بر خطر خشكي بستر، اغلب ريسه هاي قارچ غيربارور شده و ميوه هاي قارچ كوچك مي مانند، در حاليكه لبه هاي كلاهك باز شده و اسپور زيادي توليد مي كنند. همچنين شك بودن سطح بستر باعث زرد شدن پين ها و عدم رشد آنها ميشود
تهويه اتاق كشت قارچ  يكي از مهمترين عواملي است كه كيفيت و ميزان محصول قارچ را تضمين مي كند. ميزان تهويه سالن 3-1 بار كل هواي سالن در هر ساعت است كه بسته به ميزان باردهي سالن قارچ مشخص مي گردد
در فصول سرد دقت شود تهويه در ميان روز و به تعداد دفعات كمتري انجام شود تا دماي سالن قارچ افت زيادي پيدا نكند
افزايش دما باعث بلند شدن بيش از اندازه ساقه هاي قارچ مي شود و همچنين به دليل بالا بودن شدت تنفس قارچ ، Co2 بيشتري در محيط توليد و انباشته مي شود
- بعد از برداشت ميوه قارچ حتما" بايد بقاياي ميوه قارچ را از روي بستر كشت جدا نمود
براي كنترل آفات بيماري ها ي قارچ سم پاشي فضاي سالن بعد از چيـن اول و قبل از ظهور سرسنجاقي هاي قارچ  چين دوم(به اضطلاح بعد از فلش اول كه ۷روز طول ميكشد) بايد انجام شود و از سموم با دوره ماندگاري كم بايد استفاده كرد. در ضمن حدالامكان سم پاشي روي بستر كشت قارچ  و ميوه ها ي قارچ نبايد انجام شود
نكته: چنانچه آلودگي در سطح بستر مشاهده نكرديد(مثل كپك سبز زيتوني) نيازي به سمپاشي نيست.چنانچه از كمپوست استاندارد و خاك پوششي پاستوريزه استفاده نماييد و شرايط بهداشتي را در سالن رعايت كنيد هيچ مشكلي پيش نخواهد آمد
در روزهاي برداشت محصول رطوبت سالن كشت قارچ بايد در حدود 85-95% باشد. و چند ساعت قبل برداشت اگر رطوبت سالن به حد 85-80% كاهش يابد، در اين حالت كيفيت محصول قارچ  به ميزان قابل توجهي تضمين شده و زمان نگهداري محصول قارچ افزايش مي يابد
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.